Skip to main content

Bedrijfsbezoek aan Royal Steensma Franeker georganiseerd door VNO NCW Noord / MKB Noord

Sinds afgelopen jaar is de Commerciële Club Noordwest-Friesland (CCNWF) lid van VNO-NCW Noord & MKB Noord. Leden van de CCNWF kunnen zich daardoor eenmaal kosteloos aanmelden voor een bijeenkomst van VNO-NCW Noord & MKB Noord. Deze keer voor het bedrijfsbezoek aan Royal Steensma in Franeker.

Namens Royal Steensma mogen wij leden van de Commerciële Club Noordwest-Friesland (CCNWF)  uitnodigen voor een bezoek aan de productielocatie in Franeker op donderdagmiddag 8 juni. Een bijzondere plek waar je kennis kunt maken met de wereld van konfijten.

Royal Steensma is namelijk als producent van bakkerijgrondstoffen, specialist in konfijten en bekleedt op dat vlak een leidende positie in de wereldmarkt. In Franeker ga je zien hoe zij met koud en warm konfijten de meest mooie producten maken van sinaasappel- en citroenschillen, sukade, ceders en andere zuidvruchten en rood fruit. Deze gekonfijte producten gaan vervolgens de hele wereld over in klein- en grootverpakkingen om te worden verwerkt in brood en banket.

Het bezoek aan Royal Steensma valt uiteen in twee delen. Eerst praat Rimmert de Jong, algemeen directeur, u bij over de geschiedenis van het familiebedrijf Royal Steensma die dateert uit 1839. Over welke ontwikkelingen het bedrijf de afgelopen bijna 185 jaar heeft ondergaan, waar zij anno 2023 staan en welke ambities ze hebben voor de toekomst.

Daarna neemt Hilco Wagenaar, Communicatie- en Event Manager bij Royal Steensma, je mee in de vraag hoe zij als bedrijf omgaan met de huidige krapte op de arbeidsmarkt en daar oplossingen voor weten te vinden, onder meer via het samenwerkingsverband Bakery Sweets Center.

Royal Steensma is één van de initiatiefnemers van dit regionale initiatief waarin ondertussen zo’n dertig bakkerij- en zoetwarenbedrijven samenwerken met het onderwijs (mbo en hbo) en de overheid (gemeenten, provincie en sociale werkbedrijven) om te werken aan een continue instroom van goed opgeleide medewerkers.

Dirk Westerhof, kwartiermaker zij-instroom bij Bakery Sweets Center, is ook aanwezig om wat meer specifiek te kunnen vertellen over hoe binnen BSC wordt omgaan met zij-instromers en hoe zij deze verkort opleiden met dedicated, 10-weekse programma’s.

Na de presentaties is er een rondleiding door de productieruimte, zodat u met eigen ogen kunt aanschouwen hoe het konfijtproces in z’n werk gaat. Fascinerend om te zien!

Kortom, het belooft een interessante, leerzame én gezellige middag te worden.

Dus, heel graag tot ziens bij Royal Steensma op donderdag 8 juni 2023.

Datum
Donderdag 8 juni 2023

Tijd
15.00 uur – 18.00 uur

Locatie
Oostelijke Industrieweg 2, 8801 JW Franeker

Aanmelden
Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers.

Momenteel geregistreerd

Deze lijst is alleen te zien wanneer u bent ingelogd.

Afmelden
Indien u verhinderd bent, dan ook graag afmelden via de website van de CCNWF.

Verslagen van recente activiteiten

Geslaagde rally door de weerribben

Geslaagde rally door de weerribben

25 mei 2023

Op de valreep van de lente het ijs nog op

Op de valreep van de lente het ijs nog op

23 maart 2023

Vergaderen en wijnproeven op een spectaculaire locatie

Vergaderen en wijnproeven op een spectaculaire locatie

9 maart 2023

Bedrijfsbezoek Bynt te Harlingen

Bedrijfsbezoek Bynt te Harlingen

16 februari 2023

Meer lezen? Naar recente verslagen