Op donderdag 21 september 2023 was theater De Koornbeurs weer het decor voor het jaarlijkse ondernemerssymposium tijdens de Agrarische Dagen in Franeker. Als vaste deelnemer van het eerste uur was ook nu de CCNWF weer betrokken bij de organisatie van het symposium, die in het teken van duurzaamheid stond. Samen met de Rabobank, gemeente Waadhoeke en Het Goud van Noordwest is er weer veel werk verzet om voor de deelnemers een dynamisch evenement te organiseren.

Ruim 250 deelnemers hebben deelgenomen aan deze editie van het symposium. Uniek aan het evenement is het aanbod in het programma; waar vind je nu een volledig georganiseerd programma met een presentator, filmpjes met bedrijfspresentaties, een spreker van naam en faam en een volledig verzorgd warm buffet?

Met deze opzet werd ook deze editie een groot succes. Een hoofdrol was deze avond weggelegd voor Gerrit Hiemstra. Kort voor het symposium nam hij afscheid van de NOS waar hij jarenlang als weerman dienst had in het journaal. Helaas was de boodschap over klimaatverandering die hij verkondigde in zijn presentatie niet een hele plezante, maar wel ontzettend actueel en naar eigen zeggen hoognodig.

Gelukkig was ook Roelof Lousma van de partij die het symposium presenteerde en drie regionale bedrijven op zijn eigen wijze liet schijnen. Veel plezierige reacties zijn vernomen over de presentatie van Iver, Bioboer Pieter en SuperNova. Als deelnemer aan het programmateam ‘Het Goud van Noordwest’ kreeg uw voorzitter Jeroen de Boer ook nog tijd op het podium om ondernemers op de hoogte te brengen van de vorderingen omtrent het Economisch Actieprogramma wat actief is in de regio.

Wij danken al onze leden die zich hebben laten zien op deze editie van het symposium en zien alvast uit naar de volgende editie!