Woensdag 24 mei was de 2e CCNWF-rally. Deze keer waren Zuid-Friesland en Noordwest-Overijssel (de Weerribben) het toneel voor de rally.

Kwartier Noord was, met een oase van rust op het terras, de perfecte startlocatie net ten zuiden van Heerenveen. Na de aankomst van al de equipes en het officiële welkomstwoord werd de rally om 14.00 uur gestart en vertrokken alle equipes stipt om de minuut om hun route zelf te bepalen naar de finish van deze eerste klassementsproef. Onderweg was het natuurlijk opletten geblazen, want doel is het vinden van zoveel mogelijk letters (of cijfers), soms listig opgehangen door Wopke Hettema van Business Rally Events.

Deelnemers reden in ongeveer 1 uur naar de finish vlakbij Ossenzijl, prachtig gelegen in De Weerribben. Na een kleine pauze op een parkeerterrein werden alle equipes nogmaals gestart voor de tweede klassementsproef, terug naar Katlijk, uiteraard via een andere route.

Na de finish van alle deelnemers werden alle aanwezigen direct in de watten gelegd door het personeel van Kwartier Noord, in een prachtige zaal speciaal ingericht voor onze leden. De emoties in de zaal gierden lekker heen en weer bij de uitleg van Wopke Hettema waar de instinkers deze dag te vinden waren. De strafpunten zijn geteld met als uitkomst het eindklassement.

In de prijzen vielen Erik Arendz en Remco Stallinga (team Beter Van der Brug) met 240 punten in de tourklasse en Dirk Keizer en Gerrit Jelle Regts (team Spuitgasten) met 22 strafpunten met hun deelname in de sportklasse. Na een heerlijk walking dinner vertrokken de meeste leden rond 19.00 uur weer naar huis met een prachtig evenement in gedachten…