Skip to main content

Op uitnodiging van MKB Nederland en MKB Noord/VNO NCW

Op uitnodiging van MKB Nederland en MKB Noord/VNO NCW

Lokale partners in gesprek met Jacco Vonhof (MKB Nederland) en Joyce Walstra (MKB Noord).

Ronald Brouwer en Gea Iedema zijn op 30 oktober 2023, met andere vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen uit de drie Noordelijke provincies, in gesprek geweest met Jacco Vonhof en Joyce Walstra. Namens VNO NCW Noord, regio Fryslân was voorzitter Janneke Hoitenga aanwezig.

Alle vertegenwoordigers (o.a. De Hemrik Leeuwarden, Groningen-stad, Leek, Oosterwolde, Assen en CCNWF) kregen de vraag voorgelegd: Wat wil je onder de aandacht brengen van “Den Haag” uit de eigen regio? Het ging over werk moet lonen, infrastructuur, rekening rijden en elektrisch rijden (het veranderen van de regels gaandeweg), verduurzamen van industrieterreinen (en niet aangesloten kunnen worden op het net) enzovoort. Vervolgens vertelden Jacco en Joyce op hun beurt voor welke onderwerpen zij zich hard maken namens de ondernemers. Denk aan regeldruk, financiering voor het MKB en oplossingen voor de arbeidsmarkt.

Het was een waardevolle middag waar iedere vertegenwoordiger voldoende de ruimte kreeg om onderwerpen in te brengen. Samen kunnen we een lobby-vuist maken, volgens Vonhof, aangezien ze deze bijeenkomsten in het gehele land organiseren. Vonhof: “De schaalgrootte die we samen bereiken maakt de impact groter en dat is nodig. Dit soort gesprekken blijven we organiseren. En trek ons ook aan de jas als wij op een ander moment wat voor jullie kunnen betekenen!”

Een vaste peiling is de Nationale Peiling Ondernemersklimaat. Benieuwd naar de onderzoeksresultaten? Neem dan een kijkje op de website: mkbondernemerspanel.nl