Jubileumreis CCNWF 25-jarig bestaan

Na een lange tijd van planning en voorbereiding was het eerste weekend van oktober (6 & 7 oktober 2023) dan eindelijk aangebroken voor een jubileumreis naar Duitsland.

In eerste instantie stond deze reis al gepland op onze activiteitenkalender begin 2020. Zoals zoveel in die tijd, kon ook deze activiteit niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Van uitstel is in dit geval geen afstel gebleken, want begin dit jaar heeft de activiteitencommissie het draaiboek voor deze reis opnieuw leven in geblazen. Een uitgelezen kans om het 25-jarig jubileum van de CCNWF goed te vieren; een jubileumreis!

Bezoek Meyer Werft

Met volle dubbeldeks touringcar vertrokken wij vrijdagochtend vroeg richting Duitsland. Net over de grens was in Papenburg onze eerste stop van het weekend: de Meyer Werft. Op deze enorme locatie worden luxe, megalomane cruiseschepen gebouwd en bij het parkeren op het terrein werd al verklapt hoe groot deze schepen zijn. Nog maar een paar weken daarvoor uitgedokt, de Carnival Jubilee; een enorm cruiseschip van bijna 400 meter lang en ongeveer 80 meter hoog! Niet te bevatten… Via een begeleide tour werd de groep in twee gedeelten rondgeleid en volledig op de hoogte gebracht van alle processen die er voor nodig zijn om zo’n enorme kolos in het water te krijgen.

Hotel Bremen

Met een heerlijke lunch in de touringcar onderweg naar Bremen. Na aankomst en inchecken in het hotel in het centrum was de rest van de middag ter vrije besteding. Het oude centrum van Hanzestand Bremen en het vriendelijke weer maakten de beslissing om de stad te verkennen voor de meeste deelnemers erg makkelijk. Vanaf 18.30 uur werd in het hotel het dinerbuffet geserveerd. De eetzaal van het hotel ging na afloop van het diner naadloos over in een karaokebar en zo werd het al snel laat…..

Bezoek Airbus

Zaterdag 7 oktober begon al vroeg met een ontbijt vanaf 7.00 uur en rond 08.30 uur staat het vertrek naar Hamburg gepland. Vanaf 10.30 uur zijn we als groep te gast bij Airbus. Na het inchecken bij de poort werd de groep onderverdeeld in 4 kleinere groepen en per bus over het terrein gereden. Gelukkig maar, want met een totale oppervlakte van 350 ha is Airbus één van de grootste bedrijven in Europa. De grande tour viel hier flink in de smaak, wat een prachtig schouwspel!

Diner in Bremen

Na afloop van het bezoek bij Airbus zat een bezoek aan het centrum van Hamburg en niet meer in omwille van een wegafsluiting en een flinke miezer-regen. Een 400 jaar oud gebouw in het centrum van Bremen deed deze dag dienst als dinerlocatie. In dit sfeervolle restaurant heeft een ieder het weekend in stijl afgesloten en is er nog een toost uitgebracht op het 25-jarige jubileum van de CCNWF.

Dank aan alle leden, of ze nu mee zijn geweest of niet, voor jullie betrokkenheid bij de CCNWF. Op naar het 50-jarige jubileum!