Vrijdag 18 december jl. hebben we samen met Het Brouwdok, een online event georganiseerd via een YouTube livestream.

Vanuit de havenbrouwerij kwam als eerste Jeroen de Boer in beeld om de thuisdeelnemers te verwelkomen. Daarna sprak Gerard Ypenga van Het Brouwdok Harlingen ons even kort toe.

Jan Nota, De Biertroubadour uit Pingjum, nam ons vervolgens mee in de historie van het bierbrouwen waarbij wij vragen konden stellen via de chat. Met een enorm enthousiasme gaf hij ons thuis een rondleiding door de buitendijkse bierbrouwerij en daarbij een bijzondere bierbeleving die we waarschijnlijk nooit weer zullen vergeten.

Verdeeld over de avond liet Jan ons “proeven” aan een Wad Weizen, Us Ale, Captains Daughter en tot slot de donkerbruine Dokwerker. Het alcoholpercentage van de bieren schommelde tussen de 5,2 en 8,5 procent. Of het alleen bij proeven is gebleven, dat laten we in het midden…

Bij ieder biertje genoten we van een andere smaakbeleving. Want ook de bijpassende hapjes variërend van blokjes Fryske kaas, droge worst uit Tzum, cranberry en nootjes en stukjes leverworst, deden hun werk in onze mond.

Genieten deden we ook van de muzikale bijdragen van de troubadour. Het voelde af en toe zelfs zo dat je live in Het Brouwdok aanwezig was. Mede de reden dat er nog vele leden online bleven bij de spontaan ontstane afterparty.

We zijn online meegenomen op een ontdekkingsreis in het bierlandschap in al zijn facetten en hebben op een gezellige wijze het jaar 2020 afgesloten.