Ongeveer 75 leden van de Commerciële Club Noordwest Friesland werden op donderdag 11 april welkom geheten bij Horjus Paneel & Meubel B.V. in Dronrijp. Horjus is toeleverancier voor meubelfabrikanten, projectinrichters en interieur- en standbouwers.

Na het welkom door onze kersverse voorzitter, Jeroen de Boer, vertelde eigenaar en medeoprichter Marcel Horjus over het ontstaan van en de ontwikkelingen in het bedrijf. Horjus is in 1995 opgericht door, vader en zoon, Douwe en Marcel Horjus. Sinds februari 2006 wordt het bedrijf geleid door Marcel. Na de succesvolle beginperiode, gekenmerkt door “gewoon hard werken” heeft Horjus ook de crisisjaren stevig gevoeld. Toch zijn ze in staat gebleken om te overleven en binnen de meubelbranche een goede positie op te bouwen. Dit is onder andere te danken aan de creativiteit en probleemoplossend vermogen van Horjus.

De gasten werden in groepen rondgeleid door de fabriek, waar de meest moderne machines in een opvallend schone productiehal waren te bewonderen en uitleg werd gegeven over het productieproces. Als nieuwste “product” werd een kant-en-klaar inbouwtoilet getoond, bedoeld voor plaatsing binnen prefab-woningen.

Na de rondleiding kon iedereen zich te goed doen aan een uitstekend buffet, verzorgd door Bloemketerp uit Franeker.

Leuk om te melden: er waren ook nu weer enkele nieuwe gezichten te zien, we hopen iedereen ook bij de volgende activiteit van de CCNWF weer te treffen!