Op donderdag 6 oktober waren we op bezoek bij SAB Harlingen en Proton Yachting Harlingen, de 2 bedrijven van directeur Erik de Jong. Hier mochten we een kijkje achter de schermen nemen. Met een opkomst van 80 leden was het volle bak.

We begonnen het bedrijfsbezoek bij SAB Harlingen met een openingswoord van onze voorzitter Jeroen de Boer en van directeur Erik de Jong.

Hierna werden we ingedeeld in 2 groepen en kregen we eerst een rondleiding bij het bedrijf SAB, waar de grote schepen worden gebouwd en al
het laswerk word verricht. Ook losse onderdelen voor de scheepsbouw worden in de verschillende ruimten gemaakt en in elkaar gezet. Ook de tenders worden hier als casco gemaakt en worden dan afgebouwd op de locatie van Proton.

Helaas kon er door de harde wind niet met de tenders heen en weer worden gevaren naar de 2e locatie, Proton Yachting aan de Kelvinstraat. Iedereen stapte vervolgens in de auto om naar de andere locatie te gaan. Daar werd uitgelegd wat er allemaal komt kijken om een boot af te bouwen naar de wensen van de klant. Van het spuitwerk aan de buitenzijde tot aan het interieur aan de binnenzijde, van een houten afwerking tot in rvs, alles is mogelijk.

Eenmaal terug bij SAB stond er een heerlijk buffet klaar met salades, broodjes en een goede grillmaster achter de barbecue, verzorgt door Wally’s uit Harlingen. Er werd er volop genetwerkt.