Op donderdag 22 september 2022 werd in de Koornbeurs te Franeker het symposium gehouden dat werd georganiseerd door Commerciële club Noord West Friesland, de Rabobank en Gemeente Waadhoeke.

Na binnenkomst werd er rond 18.00 uur gestart met een lopend buffet van De Stadsherberg, waar een ieder zich tegoed aan kon doen. Met een volle maag werd begonnen met het symposium door presentator Roelof Lousma. Ook was er een welkomstwoord van de nieuwe wethouder van Economische zaken, Marja van der Meer. Het thema was “Ut wurdt tiid” en historicus Josse Pietersma kwam vervolgens met een mooi vraagstuk ”Is tijd geld?”.

Zoals in de afgelopen jaren waren er nu ook weer 3 bedrijven uit de Waadhoeke gekozen als “Ster van Waadhoeke”. Roelof Lousma is met een cameraploeg bij het bedrijf langsgegaan om achter de schermen te mogen kijken. Durk Regts met de antieke tegeltjes uit Franeker was als eerste aan de beurt met de tegeltjes die de hele wereld over gaan. Als tweede bedrijf was Jan Klaver van Klafa chocolade uit Achlum aan de beurt, die heerlijke chocolade producten maakt van repen tot pasta. Iedereen mocht de chocolade proeven, want ze werden ook uitgedeeld in de zaal. In 5 repen zat een gouden wikkel, zodat deze ‘winnaars” een chocolade pakket wonnen. Mark van Kampen van de Rabobank was de spreker deze avond en hield een motiverend verhaal over de noodzaak van digitalisering en de kijk op de toekomst. De derde ster van Waadhoeke was Horjus Dronrijp in samenwerking met Steinfort glas en Kunststofvloeren Nederland, met de kant en klare wc en badkamer units, die bij Horjus in Dronrijp worden geproduceerd. Vooral het mooie eindproduct van een mooie samenwerking van deze drie bedrijven.

Als afsluiting was er een netwerkborrel in de foyer, waar nog lang werd nagepraat over het mooie symposium en de leuke filmpjes van de 3 bedrijven