Op donderdag 13 juni waren we bij drie bedrijven in Franeker waar we een kijkje achter de schermen mochten nemen. Onder het genot van een kop koffie mochten de bedrijven eerst een presentatie geven aan de goed 80 aanwezige leden. Hierna werd de groep in drie groepen verdeeld voor een rondleiding van een half uur bij ieder bedrijf.

Frythermo heeft laten zien dat ze zich hebben gespecialiseerd in vloerverwarming in bestaande – en nieuwbouw, leveren en aanleggen van warmtepompen en zonnepanelen. Iets wat een ieder aanspreekt die duurzaam bezig is en daarom ook de volle aandacht kreeg. Er werd uitgelegd hoe een warmtepomp werkt en wat er allemaal bij komt kijken.

Douwenga kon via een powerpoint presentatie laten zien waar zij zich in specialiseren. Zo doen zij naast veel voegwerkzaamheden ook veel renovatie werk van oude en soms monumentale gebouwen, die weer helemaal in ere hersteld moeten worden, zoals bij de Blokhuispoort. Verder wordt er veel gedaan aan scheurherstel in gevels en de nieuwste manieren om verzakte gebouwen weer steun te geven met aluminium schroefpalen. Ook het schoonmaken van de gevels en het impregneren ervan is één van de vele werkzaamheden.

Bij D&O Glas | Kunststof | Aluminum werd een rondleiding gegeven langs de bewerkingsmachines die computergestuurd het glas bewerken tot een gewenst resultaat. De mooiste en gekste vormen, uitsparingen en/of gaten, kunnen gecreëerd worden. In de showroom konden we zien wat er mogelijk is met glas zoals deuren, ramen en toepassingen in badkamers. Ook het afdrukken van foto’s op glas of met een tekst is hun specialiteit.

Na de rondleiding bij de drie bedrijven was er in de hal van Frythermo door Cheung Kwong een heerlijk Chinees en Kantonees buffet neergezet waar een ieder van mocht genieten. Al met al een zeer geslaagd bedrijfsbezoek.