Donderdag 12 mei gaat onder andere de boeken in als de dag dat de eerste CCNWF-rally plaatsvond. Geschiedkundig wellicht weinig interessant, maar een belevenis voor de deelnemers! Geweldige reacties hebben wij gehad op een hele middag vol met activiteit.

Vanaf 13.00 uur werd er verzameld bij Jongema Stuwadoors in Harlingen. Leuk om te zien dat een flink aantal deelnemers een bijzondere auto meegenomen hebben om de rally in af te leggen. Na een kort welkom en een briefing van ‘rally-goeroe’ Wopke Hettema werden de routeboeken uitgedeeld. Deelnemers hebben zelf de keuze gemaakt om uit te komen in de tour-klasse of de wat uitdagender sport-klasse. Via de aanwijzingen in het routeboek werd een route door ons prachtige NW-Friesland gecreëerd en hebben gelukkig alle teams, na soms wat omzwervingen, de pauze-locatie bereikt; Bouwbedrijf Lont in St. Annaparochie. Hier zijn wij vriendelijk ontvangen en was er korte tijd om wat te drinken en alvast de eerste ervaringen met elkaar te delen.

De tweede proef voerde ons allen via vaak kleine weggetjes naar Franeker. De finish van deze proef was opgesteld bij Buwalda Multiservice in Franeker. In de loods van Buwalda was intussen een keurige ‘terras’ gebouwd om de 60 deelnemers de gelegenheid te geven om alvast wat stoom af te blazen na alle belevenissen van deze dag. De prijsuitreiking zorgde uiteraard nog voor de nodige hilariteit en het opgestelde buffet was voor de deelnemers dik en dik verdiend. Heel veel positieve reacties, nieuw gevormde rally-enthousiastelingen en een super gezellige afsluiting, wellicht toch een stukje geschiedenis gemaakt deze dag.

Tot slot nogmaals onze dank voor alle bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt; Jongema Stuwadoors Harlingen, Bouwbedrijf Lont St. Annaparochie, Buwalda Multiservice Franeker, Bouwbedrijf Haarsma Franeker, Restaurant De Poort van Franeker in Franeker en de architect van de routes Wopke Hettema (www.businessrallyevents.nl) .

Graag tot een volgende keer!