Het was in een gezellig vol ‘Grandcafé De Reus’ in Harlingen goed toeven op vrijdag de 13e. Van het cafégedeelte voorin tot achterin – dat voor sommigen de discotheek uit hun jeugd was- zaten en stonden bijna 100 ondernemers uit Noordwest-Friesland.

Het was even zoeken naar een plek waar voorzitter Gea Iedema iedereen kon toespreken om de eindejaarsborrel te openen. Toen die eenmaal was gevonden, kreeg zij de aandacht van de aanwezigen voor een welkomstwoord. Als eerste zette ze de bestuursleden en activiteitencommissie in het zonnetje die zoveel leuke activiteiten in 2024 hebben bedacht en georganiseerd. Ze zegde toe dat de leden ook in 2025 via allerlei activiteiten weer volop kennis kunnen maken met bedrijven en ondernemers.

Hierna kreeg Brian van den Bosch van Sloobest Uitzendbureau uit Franeker als nieuw lid van onze vereniging de gelegenheid om zich voor te stellen. Hij ontving een warm welkom met applaus voor zijn pitch. Uiteraard wensten we hem veel plezier en zakelijk succes bij onze ondernemersvereniging.

Ook een hartelijk welkom was er voor de beide wethouders uit onze regio; Paul Schoute (gemeente Harlingen) en Marja van der Meer (gemeente Waadhoeke). Aanwezig met ook de beide gemeentelijke accountmanagers, Rogier Jungen en Bert Kroese. De voorzitter riep de ondernemers op om vooral kennis met hen te maken wanneer die mogelijkheid zich nog niet eerder had voorgedaan.

Ook werd een aantal personen voorgesteld die vandaag even wilden ‘proeven’ aan onze club. Jaap Hiemstra van Hiemstra Tzummarum Beheer BV, tevens oud-bestuurslid. Daarnaast een hele familie; namelijk Wijtse Vlietstra van Gevelnet Harlingen, zijn zoon Rutger Vlietstra van RV Gevelreiniging Midlum en de zoon van Henk Vlietstra (Eresdé), Jeroen. Dat het proeven letterlijk en figuurlijk in de smaak viel, bleek aan het einde van de avond. Alle prospects hebben toegezegd om lid te worden van de CCNWF.

Gerben, de bedrijfsleider van Grandcafé De Reus legde uit wat we konden verwachten en hij was aansluitend druk in de weer met zijn team om iedereen van al het lekkers uit de keuken te voorzien. Vanuit het principe “Walking diner” serveerde het team:

  • Broodplankje met pesto en kruidenboter
  • Hamburgertje met ei, augurk en sla
  • Nasi met kipfilet en satésaus
  • Biefstukpuntje met aardappelpuree en spruitjes

Met een groot en hartelijk applaus wenste de voorzitter iedereen smakelijk eten, fijne feestdagen en een gezond en succesvol zakelijk nieuwjaar! Na een toost daarop kon het culinaire verrassen (wat ons betreft een culinair hoogstandje) en gezellig netwerken beginnen. Aan het einde van de avond werd duidelijk dat dit zeer zeker gelukt is! We kijken met een goed gevoel terug op deze geslaagde bijeenkomst.

Douwe Jorna maakte foto’s (die later hierbij gevoegd worden).